Focus Òptics és una empresa amb una llarga tradició en el món de l’òptica i la cura de la salut visual de les persones que es concreta en més de 30 anys. La idea neix l’any 1983 de la mà de dos joves vigatans, en Lluís Quer Vall i la Montse Serra Genís, que en aquells moments estudiaven l’últim curs de la diplomatura d’Òptica a l’Escola d’Òptica de Terrassa.

focusoptics_qui som_equip     FOCUS (3)

Conscients de les mancances que tenia Vic en aquest tipus d’instal·lacions, decideixen tirar endavant el projecte i el dia 31 de desembre s’inaugura la botiga al número 8 del carrer Doctor Junyent, que segueix essent la ubicació actual. Dos dies després, el 2 de gener de 1984 obre les portes al públic convertint-se en la quarta òptica que es posava en marxa a la capital de la comarca d’Osona i la primera que ho feia fora muralles; és a dir, apartada del què es considera el casc antic de la ciutat.

focusoptics_quisom_historica1     historica3

El negoci va comptar durant més d’una dècada amb centres a Sant Quirze de Besora, Centelles i Taradell, gestionats conjuntament amb farmacèutics dels diferents municipis, encara que finalment es decideix apostar per la botiga de Vic, on l’any 1994 s’amplia l’equip amb la incorporació de la Carme Roca Pla com a auxiliar d’òptica i administrativa.

En el transcurs de la seva història, l’empresa s’ha anat adaptant als canvis que s’han produït en el sector de l’òptica i l’atenció ocular. Així, en el moment d’obrir només disposava de marques d’ulleres nacionals i el treball del taller d’òptica era totalment manual i artesanal. Amb els anys, ha anat ampliant la gamma de productes i serveis per als seus clients, de manera que avui en dia ofereix tot tipus d’ulleres i lents de contacte (de firmes nacionals i estrangeres) i compta amb la maquinària mecànica i digital necessària per dur a terme una feina de qualitat.

focusoptics_quisom_aniversari1     focusoptics_quisom_aniversari2

Una de les principals fites de la història de Focus Òptics és la celebració del 25è aniversari l’any 2009 amb la representació de l’espectacle de bombolles “La pell de l’aigua”, a càrrec del mim Pep Bou i del músic Pep Poblet. L’acte es va celebrar al teatre de Calldetenes i va reunir més de 1.000 clients de l’òptica.